fbpx
Header | Bianca Paans Schoonheidssalon

Jouw dagelijkse routine voor huidverzorging

Een dagelijkse huidverzorgingsroutine is belangrijk om je huid optimaliseren. Door dagelijks elke ochtend en avond een aantal stappen toe te passen creëer jij de beste versie van je huid. Omdat iedere huid anders is zijn de productcombinaties per huid ook verschillend. In deze blog vertel ik jou wat de stappen van een dagelijkse routine voor huidverzorging zijn en waarom het zo belangrijk is om je huid dagelijks goed te verzorgen. 

Stap 1: Clean je huid met een gezichtsreiniger

Je begint je dagelijkse huidverzorgingsroutine altijd met het reinigen van de huid. Dit doe je elke ochtend en avond met een cleanser. Ik raad je aan om het twee keer achter elkaar te doen. Na de eerste keer reinigen heb je namelijk nog niet voldoende vuil van de huid kunnen verwijderen. De eerste keer is voor om vuil, talg, afvalstoffen en eventueel make-up van de huid te reinigen. De tweede keer reinig je de huid en de porie pas echt goed en daardoor wordt het volgende product dat je aanbrengt nóg beter opgenomen! Deze stap is erg belangrijk en mag je nooit overslaan! Je kunt ervoor kiezen om twee keer met hetzelfde product te reinigen. Maar als je je huid goed wilt aanpakken en verzorgen, gebruik je twee verschillende cleansers. Kies bijvoorbeeld voor een extra cleanser met zuren. Hierdoor wordt de huid intensief gereinigd en het verwijdert dode huidcellen.

Stap 2: Verzorgen & stimuleren

Nadat je je huid hebt gereinigd is het tijd om de huid te verzorgen en te stimuleren. Dit doe je met een product dat past bij jouw huid. Het product bevat een hoge dosering ingrediënten die jouw persoonlijke huidprobleem aanpakt. Het serum gebruik je na het grondig reinigen van de huid, zodat de werkzame stoffen die het product bevat optimaal worden uitgenomen door de huid. Het kan zo zijn dat je 's ochtends een ander serum gebruikt dan ’s avonds. Maar hoe bepaal je nou welk serum bij jou past? Dit leg ik later in deze blog uit. 

Ochtendroutine huidverzorging

Stap 3: Een UV-bescherming (dagcrème) of nachtcrème

De laatste stap is het beschermen of herstellen van de huid, oftewel ‘protect’ of ‘repair’. Afhankelijk van het dagdeel gebruik je een zonnebescherming of een nachtcrème. In de ochtend gebruik je een product voor bescherming. Dit is een dagcrème met een SPF 30 of hoger. In de dagcrèmes van IMAGE Skincare zit áltijd een zonbescherming. Wist je dat overmatige blootstelling aan UV-straling kan zorgen voor rimpels en fijne lijntjes, verminderde huidelasticiteit en pigmentschade? Dit wil je natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Daarom is het belangrijk altijd een SPF te smeren. Smeer als je langdurig in de zon zit de huid om de twee uur opnieuw in. ’s Avonds sluit je je huidverzorgingsroutine af met een herstellende nachtcrème. Deze stap wordt repair genoemd.  Een goede nachtcrème bevat een hoge dosis ingrediënten die je huid herstellen, voeden en eventueel corrigeren tijdens je slaap.

Avondroutine huidverzorging

Maar hoe kies je de juiste producten voor jouw skincare routine?

Niet elke huid is hetzelfde. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de wensen en behoefte die jouw type huid nodig heeft.

Kies altijd eerst je nachtcrème. Wat vind jij het meest storend aan je huid? Op basis daarvan kies je een nachtverzorging.

Als tweede kies je je serum. De serum kies je bijvoorbeeld op basis van een tweede huidprobleem. Het kan ook zo zijn dat je bijvoorbeeld de hydratatie wilt verbeteren. Ook dit is per huidtype verschillend.

Als derde kies je een dagcrème met bescherming. Heb jij een droge huid die trekkerig aanvoelt? Dan kun je kiezen tussen 2 hydraterende dagcrèmes. Heb je juist een vette huid met veel talg? Kies dan een matterende dagcrème.

Als vierde kies je je cleanser. Je kunt kiezen tussen een cleanser met of zonder zuren en op gel- of melkbasis. Welke het beste is voor jouw huid zal blijken uit een huidanalyse.

Als je deze 4 basisproducten gebruikt, dan ben je al goed bezig met het verbeteren van je huid! Ik kan me voorstellen dat je niet weet wat de wensen en behoeften zijn van jouw huid. Ik geef met alle liefde gratis huidadvies! Maak hiervoor een afspraak of neem contact op!

dagelijkse huidverzorgingsroutine