fbpx
Bianca Paans schoonheidssalon

Microneedling

Wat is microneedling met dermapen?

Microneedling is een effectieve behandeling om de huid te vernieuwen. Met de behandeling ga je door middel van een dermapen de diepte in. Er wordt een cocktail aan vitamines, anti-oxidanten en andere werkzame stoffen op je huid aangebracht. De dermapen maakt kleine gaatjes in je huid, waardoor de cocktail aan werkzame stoffen dieper de huid in kan werken.

De behandeling stimuleert de aanmaak van nieuwe collageen. Met de dermapen werken we aan algehele huidverbetering, je huid wordt glad en egaal. Doordat je huid van binnenuit wordt hersteld en opgevuld worden rimpels (acne)littekens, pigmentvlekken, grove poriën en een doffe huid vermindert. De ingrediënten activeren het genezingsproces van de huid. 

Wij behandelen altijd het hele gezicht. Je wilt de conditie van je gehele huid verbeteren en niet op één plek. Wel kan er extra aandacht worden gegeven aan een gedeelte van het gezicht.

Microneedling behandeling

Resultaat van microneedling

Het is vanzelfsprekend dat de huid na de behandeling rood is, maar je zult meteen merken dat je huid meer glanst. Na de tweede behandeling ziet je huid er zacht en egaal uit. Je hebt een derde en vierde behandeling nodig om resultaat te zien betreft het verminderen van (acne) littekens en fijne lijntjes. Je huid heeft tijd nodig om te herstellen en om collageen en elastine aan te maken, dus het resultaat is niet direct zichtbaar. De behandeling kan 1 à 2 maanden duren.

Voor en na

Zie hier het resultaat

microneedling behandeling resultaat

Nazorg

Je huid ziet er na de behandeling enkele uren tot ongeveer 2 dagen rood en licht gezwollen uit. Ook is er kans dat je huid gaat schilferen door de dode huidcellen die door de behandeling sneller loslaten en ruimte maken voor nieuwe huidcellen. Eén tip: blijf van je schilfers af! Dit kan nieuwe littekens en pigmentvlekken veroorzaken.

Microneedling tips voor na de behandeling

Wees na de behandeling lief voor je huid! 

  • Voorkom dat je gaat zweten. Ga ten minste 48 uur na de behandeling niet naar de sportschool of sauna.
  • Breng ten minste 24 uur na de behandeling geen make-up aan.
  • Smeer elke dag een SPF 30 (of hoger) op je gezicht.
  • Voelt je huid droog en schilferig aan? Breng dan geen ingrediënten als Salicylzuur en Glycolzuur op je gezicht aan.

Hoe werkt de microneedling behandeling?

Voordat we de behandeling starten beginnen we met het reinigen van de huid en het maken van foto’s. We willen namelijk het resultaat kunnen zien als we klaar zijn met de hele sessie.
Met microneedling worden er klein gaatjes in de huid gemaakt. De huid wordt licht en gecontroleerd beschadigd. Dit klinkt misschien gek, maar je huid gaat zichzelf herstellen door het aanmaken van collageen en elastine. Dit maakt je huid sterker, steviger en egaler.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

We starten de microneedling met een kuur. Dit is een kuur van 4 weken met 3 tot 5 behandelingen. Als we klaar zijn met de kuur geven we uitgebreid advies om je huid goed te onderhouden met de juiste producten.

Is microneedling iets voor mij?

Microneedling is geschikt voor het verminderen van je huidprobleem, maar ook als jij je huid gezond wilt houden. Let op: we behandelen niet als de huid open wondjes heeft, actieve acne heeft of tijdens de zwangerschap. 

Wat te doen bij acne?

Als je acne hebt, dan raden we eerste een peeling behandeling aan. De peelings verminderen effectief de acne waarna we de overgebleven littekens behandelen met microneedling.

Het verschil met een microderbrasie behandeling

Microderbrasie is een intensieve peeling waarbij dode huidcellen worden verwijderd met een apparaat. Bij deze behandeling zie je na één behandeling direct resultaat. De huid is gladder en egaler. De behandeling is perfect voor bijvoorbeeld een futloze huid, een rokershuid, grove poriën en ouderdomsvlekken. Voor huidproblemen als (acne)littekens, rimpels, pigmentvlekken en cellulite zal een microderbrasie niet werken. We raden je dan aan om te kiezen voor microneedling.